Kräket

Kräket
Förlag: Books on Demand
Utgivningsdatum: 2009-11-26
Antal sidor: 242
Författare: Fredrik Andersson
ISBN: 9789186409272
Kategori: Deckare

"Jag mår dåligt sade Olof Palmes mördare." Han vaknade till nyheterna som han själv skapat. Vad gjorde han sedan? Vem var han egentligen? Och hur kan han påverka ett riksdagsval 24 år senare? Fredrik Andersson beskriver i en annorlunda och överraskande biografi hur mordet kom att påverka Sverige och sedermera den lilla byn, Kräklingbo, på Östra Gotland. Som läsare möter man människor som är på väg åt fel håll och som råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt. Dessutom är deras liv och öde skruvade. Ingolf, den snart pensionerade polisen, Mia Hallin, topp-politikern samt Axel, Noak och Angelica. De sistnämnda är ventilen, kärleken och bläcket från pennan i denna bok som prisats för sitt talande språk. Det är en bok där du kommer mycket nära författaren och hans ömsom svarta och vita tankar. Detta är Fredrik Anderssons andra bok. Den första, I Kristallkulan (1997), gavs ut via CIVILEKONOMERNAs förlag och belyste det stundande ifrågasättande samhället.

Fredrik Andersson är mannen bakom några av Norra Europas ledande talangkoncept och har mångårig erfarenhet som ledare och utvecklare av morgondagens talanger. I denna bok visar han på en helt annan talang - att belysa hur Palmemordet påverkade dig och det samhälle du idag lever i.

KRÄKET är en avvaktande thriller blandat med inkorrekt samhällsskildring utspelad på Östra Gotland, under Almedalsveckan, i TV4s morgonsoffa och nära dig. Efteråt frågar du dig - vem är KRÄKET?