Leo 2 - Leo och katten som sprang bort

Leo 2 - Leo och katten som sprang bort
Förlag: Storytel Publishing
Utgivningsdatum: 2017-11-16
Författare: Christina Lindström
ISBN: 9789132202445
Kategori: Skönlitteratur

Leo har inget husdjur. Inte ens löss. Det är lite synd. Men han får leka hur mycket han vill med grannarnas katt, Tant Britta.

Hon tycker om att sitta på biltak och att reta hundar och en gång kissade hon i pappas sko. Leo tycker att Tant Britta är världens bästa katt. Men en dag är hon bara borta! Leo och pappa hjälper till att leta. I sandlådan och parken och på torget, men katten finns ingenstans. Då ringer en lärare från en skola och berättar att en katt har flyttat in, en katt som gillar grädde och korv. Kan det vara Tant Britta? CHRISTINA LINDSTRÖM och KAJSA LIND fortsätter att skildra Leos vardag uttrycksfullt, humoristiskt och färgstarkt.

Det är inte någon lätt genre att skriva i; författaren måste skapa en fängslande berättelse utan alltför komplicerade eller långa meningar. Det blir ofta tråkigt, instrumentellt. Men det här är en rent förtjusande innehållsrik och charmig bok, full av träffsäkra formuleringar. Göteborgs-Posten om Leo och katten som sprang bort Boken är varm och rolig, och inspirerar nybörjaren till läsning. Norra Skåne om Leo och katten som sprang bort